skip to Main Content
+36 30 936 7234 axterkft@axter.hu Hétfőtől-péntekig 8-12-ig és 13-16-ig+36-30/9367-234

A szemétlapát adapter egy nagyon praktikus része a központi porszívó  rendszernek. Mint az a nevéből kiderül, a szemétlapát helyettesítésére szolgál. Általában a konyhaszekrény lábazatába építik, hogy a konyhában gyakran földre hulló szennyeződéseket (kenyérmorzsa, liszt, cukor, stb.) könnyedén el lehessen vele takarítani. Használata nagyon egyszerű és könnyű. Az elé söpört szemetet a kiépített csőrendszeren keresztül a központi gépbe szívja és ott összegyűjti. A gép kapcsolása kényelmesen, lábbal történik, nem kell lehajolni. Az adaptert a bejárati ajtó mellett is el lehet helyezni a falban, így a cipőkről lehulló sár és föld eltakarításához sem kell elővenni a takarítókészletet.

Szemétlapát adapter használata
  1. Söpörje a szennyeződést egy kupacba a szemétlapát adapter elé!
  2. A lábával átbillentve a kapcsolót, indítsa el a porszívó gépet! Megkezdődik az elszívás.
  3. Az összegyűjtött szemetet söpörje a nyílás elé, hogy az elszívjon minden kis darabot.
  4. Kapcsolja ki a gépet úgy, hogy a lábával átbillenti a szemétlapát kapcsolóját!
vizes felszívó tartály lényege

A vizes felszívó tartály lényege, hogy lehetővé teszi a nedves kárpittisztítást illetve a nedves szennyeződés felszívását, de nem engedi a vizet bejutni a ház csőrendszerébe.
A tartályt az ábrán látható módon, a takarítókészlet és a fali csatlakozó közé kell becsatlakoztatni. A takarító készlet gégecsövét a tartály oldalsó csatlakozójához, míg a fali csatlakozóhoz vezető rövid gégecsövet a tartály felső csatlakozójához kell kötni.
A tartályba épített biztonsági szelep a túltöltődés esetén elzárja a beszívó ág csatlakozóját, tehát mindenképpen megakadályozza, hogy a csőrendszerbe víz juthasson.
Ennek a megoldásnak a nedves rendszerű központi porszívóval szemben az az előnye, hogy nem szükséges a csőrendszert minden nedves takarítás után tiszta vízzel átmosni, és üres járásban kiszárítani. Elég csupán a tartályt kiüríteni és átöblíteni.
A tartályhoz -csakúgy mint a nedves rendszerhez- érdemes külön gégecsövet és takarítókészletet tartani, mert így elkerülhető a nedvesen maradt gégecsőre száraz takarításkor lerakódó porréteg képződése, amely akár dugulást is okozhat.

 

Back To Top